dimarts, 28 d’octubre del 2014

Art d'Artistes



Això és una entrevista INVENTADA. Els fets sobre la vida d'aquesta meravellosa escriptora i sobre els seus llibres són REALS. Però els seus pensaments i opinions que es reflexaran estan inventats per mi.

Entrevista Susan E. Hinton

La missatgera de la màgia de les paraules

Susan E. Hinton va néixer a Tulsa (Oklahoma) el 1950. Al no trobar cap llibre que realment li agradés a la biblioteca municipal i amb tan sols 17 anys, va escriure la seva primera novel·la, "Rebeldes". Va obtenir un gran éxit de crítica i públic i fou traduïda a molts idiomes.
Va abandonar la seva carrera per casar-se i després de viatjar per Espanya amb el seu marit van establir-se a Califòrnia, on aquest havia obtingut una plaça de professor. Després del gran éxit de "Rebeldes" publicà nombroses novel·les infantils i juvenils, tan exitoses com la primera. Destaquen "La Ley de la Calle" (1975), "That Was Then... This is now" (1979) i "Domando al campeón" (1988).

   -Com va afrontar l'immens éxit de la seva primera novel·la tenint només 17 anys? Recomanaria aquesta experiència tan precoç a qualsevol adolescent?
   -L'éxit de "Rebeldes" va anar de mica en mica. Tot i rebre bones crítiques des del principi, les recomanacions van anar de boca en boca fins a convertir-se en una novel·la que fins i tot ara continua "in crescendo". Sempre he estat bastant madura. De fet, crec que vaig afrontar l'éxit millor del que ho haurien fet molts adults. Respecte a si recomanaria la meva experiència, suposo que sí. A més, gràcies a ella vaig conèixer a molta gent amb qui tenia moltes coses en comú, com per exemple, al meu marit.

   -Parlant d'ell, com li va canviar la vida d'escriptora al casar-se?
   -Haig de confessar que ell em va ajudar moltíssim. DE fet, despres de la publicació de "Rebeldes" vaig patir un bloqueig descriptora, el qual vaig superar gràies al seu consell d'escriure cinc pàgines cada dia abans de sortir de casa.

   -Les seves novel·les juvenils reflexen temes com la relacio entre germans, les diferències entre les classes socials, la relació entre amics i els problemes amb les drogues. Ha viscut alguna d'aquestes experiències? Quin era el seu objectiu escrivint sobre això?
    - La veritat és que no n'he viscut cap jo mateixa, però sí he vist bons amics i companys que han passat per això. També em semblà interessant parlar sobre les diferències entre les classes socials, ja que és i serà sempre present entre els joves dels Estat Units.
Com a objectiu pretenia arribar a tots els tipus de joves, que tothom eese entís identifical amb algun dels personatges o situcions.